Požarni sistemi
 
Tip: Topologija zank
Opis:
Profesionalni sistem za javljanje požara
Podrobnosti:
Glavni cilj požarnih sistemov je zgodnje zaznavanje požara z namenom zaščititi osebe in premoženje pred požarom. Z razvojem sistema Loop 3000 smo zelo napredovali k temu izzivu. Izčrpne analize in kombinacije različnih kriterijev in ocenitvenih algoritmov omogočajo detekcijo dimnih in toksičnih plinov v njihovi začetni fazi, neodvisno od prisotnosti oz. pazljivosti človeka. Ob zaznavi aktivirajo ustrezne sisteme za obveščanje ljudi v objektu ali nadzornem centru.

Z vgradnjo požarnega sistema v zgradbo zagotovimo učinkovito požarno varnost za zaščito ljudi, objektov in ostalega premoženja.

Na zanesljivost delovanja sistema vpliva v prvi vrsti projektant, ki zasnuje celoten sistem, določi število in izbere vrsto detektorjev za posamezne prostore ter jim določi mesto vgradnje. Zato so izkušnje in reference projektanta zelo pomembne.

Na pravilno in zanesljivo delovanje sistema odločilno vpliva tudi instalater, ki sistem montira in spušča v pogon. Izkušeni monter lahko popravi napake, ki so nastale pri projektiranju zaradi nepoznavanja detajlov ali zaradi kasnejših odstopanj gradnje od projekta.

Popolna in dosledno izdelana dokumentacija je pogoj za pravilno uporabo sistema, hitro in učinkovito vzdrževanje ter morebitno odpravo okvar oz. nadgradnjo sistema.

Redno vzdrževanje in preskušanje sistema je osnovni pogoj za zanesljivo delovanje, saj normalno ti sistemi "ne delujejo", so vedno v stanju pripravljenosti.
 

© 2004 - 2024 EDICOM d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba:
domov!